FKH. Personalpolitikk. PK. Velde.

Av
DEL

LeserbrevSom lokalpatriot og utfra sportslig interesse, har jeg fulgt FKH gjennom mange år.

Gode prestasjoner innimellom på fotballbanen, men og merkverdige krumspring fra ledelsen ad behanding av ansatte\ledere og enkelte spillere.

Det er nok å nevne ledere\trenere som Helgeland, Bråtveit, Dempsey – dyktige og fotballfaglig sterke – som alle gikk på dagen. Slike forhold er det bare toppledelse og styret som er ansvarlige for.

Vi som supportere er uforstående til at klubben skyver fra seg gode medarbeidere og på en slik måte.

Det samme gjelder lokale spillere som har havnet i andre eliteserieklubber og som nå er kjernespillere der – men ikke gode nok for FKH. Derimot har det gjennom flere år vært svært så interessant fra klubbens side å hente inn middelmådigheter fra Europa ….og Nigeria … og flere av dem som kostbare benkeslitere.

Jeg har så langt latt de ovenfornevnte irritasjonsmoment ligge ukommentert.

Men nylig omtale i mediene har rystet meg:

«Utestengt fra trening og kamp etter episode i Molde»

LES OGSÅ: Utestengt fra trening og kamp etter episode i Molde

Hvordan i all verden kan klubben og hovedtrener legge ut om slike forhold åpent i pressen?

Personvern. Rettssikkerhet. Arbeidsrettslov. Alle lovforhold er satt til side.

Å utestenge to ungutter fra trening – ansatte på kontrakt - ville en i arbeidslivet vært en lockout- ulovlig sådan. At de ikke var med i troppen mot Start er for så vidt greitt.

Men utfra hvilken forbrytelse mot disiplinær-reglementet ?

Når jeg leste dette oppslaget – tenkte jeg som sikkert mange andre :

Å ja – fest og basar i «rosenes by» - Molde .

Men jeg kjenner årsaken til utestengelsen.

Det var IKKE festing og alkohol som førte til utestengelsen, men derimot småting som sikkert hverken trener Horneland eller andre i ledelsen har foretatt seg som 20-åringer …?

Og til trener Horneland – du bør «storsjemmast» for din oppblåsing i mediene av denne saken. Med dine kommentarer i intervjuet, er det du som har skapt en ødeleggende fotball-framtid for disse to ungguttene. Du skulle også brukt: Ingen kommentar – slik PK - voksent nok har gjort - og ikke overøst journalisten med kommentarer.

Jeg har forståelse for ditt krav til disiplin og reglement og at de som bryter det må få passende reaksjoner. Men her har vi med ungutter å gjøre som har mer behov for rettledning enn offentlig gapestokk, slik du har bidratt med i medieoppslagene.

Du ble nominert til Årets trener. For å nå høyere opp i denne kåringen i de kommende år – anbefales et selv-reglement om hvordan du kommenterer forhold rundt spillere – positive som negative. Det er ikke bare 4.-plasser i eliteserien som gir trener-nominasjon, men uendelig mye mer i relasjonsbygging mellom spillere, trenere, ledere.

Og spillere har kjæresteforhold, foreldre, familie og venner. Alle blir berørt av at en trener går slik ut i offentligheten, som du har gjort her.

Så til journalist Flateby i Haugesunds Avis.

Et lavmål av journalistikk – ved å henge ut to ungutter i FKH på den måten du gjør. Igjen en skam - hvordan en journalist kan utforme en destruktiv omtale utfra manglende kjennskap til fakta!

De siste ukers tydlige oppfordring via H.A. om at haugalendinger må støtte opp om klubben framover, står i grell kontrast til den ødeleggende bidraget du kom med i denne saken.

Og til PK\Velde.

Dere må ALDRI finne på å signere ny kontrakt med FKH, uten at de (trener, ledelse) kommer med en uforbeholden, offentlig unnskyldning for sin måte å bringe en fillesak til mediene. Først – hvis så skjer – kan dere vurdere en evt. ny kontrakt, men bare hvis …..

Lykke til!

Vilnius 25.11.18.

Geir Hellerslien.

(Ved ein feil har dette innlegget blitt liggende upublisert. Det beklager Haugesunds Avis.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags