Flere lærlinger i kommunen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lærlingebedrifter påtar seg en ekstraoppgave som er viktig for fellesskapet. For å få utdannet nye fagarbeidere er det helt nødvendig med lærebedrifter som kan gi lærlingene en god læretid.

I offentlige anbud er det nå krav til at tilbyderne skal ha lærlinger. Kravene vil nå bli skjerpet slik at det også må være lærlinger på prosjektet som er utlyst i anbudet.

I Høyre er vi glade for at offentlig sektor bruker sin markedsposisjon til å påvirke privat næringsliv til å ta inn lærlinger i sin virksomhet.

Samtidig bør kommunene selv gå foran som gode eksempler og ta inn egne lærlinger. Haugesund Høyre har gått i front for dette og sørget for at Haugesund kommune har vært en god lærebedrift for svært mange.

Vi er trygge på at Arbeiderpartiet vil videreføre det gode arbeidet, men i forbindelse med budsjettbehandlingen i år foreslår vi et tekstforslag som vi håper også flertallet vil støtte.

Haugesund Høyre foreslår at det tas en totalgjennomgang av kommunens organisasjon for å kartlegge hvor mange flere fag Haugesund kommune kan tilby læreplass i. Vi er overbevist om at vi i en stor og sammensatt organisasjon som Haugesund kommune kan tilby læreplass til flere lærlinger innen flere fag. Det håper vi Arbeiderpartiet vil være enige med oss i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken