Fotballen har konkurranse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFK Haugesund går mot kanskje sin beste sesong noensinne, likevel svikter publikum. Er folk blitt mette av fotball?

Trolig ikke. Bare litt mer kresne og stuevarme. Fotballen trekker fortsatt flest folk, men mange velger nå å se den fra sofaen. Levende bilder på storskjermen hjemme i stua er blitt fotballklubbenes største konkurrent. Samt andre arrangementer.

Haugesunds stolthet er ikke alene om å miste publikum. Det gjør også de andre eliteserieklubbene. Fotballen er ikke alene lenger. Tilbudene står i kø. Bare i Haugesund kan en vise til flere arrangementer i sommer. Sist ute var Den Festivalen i Vangen.

Og alt koster penger. Spør du en kassadame på en av byens dagligvarebutikker, får du ofte til svar at det blir for dyrt å gå der – og der. Og skal man være både der og der, vil det merkes på kontoen.

Noen går på det meste, andre må prioritere. Og da er det de dyreste forestillingene som først og fremst merker det. Også kinobesøket har gått ned, selv om billetten ikke koster all verden.

Men skal en ha alt med seg, blir det fort flere tusenlapper av det. Og det har ikke alle råd til. Det er tross alt mye billigere å sitte hjemme og se de ulike arrangementene.

At det er mindre sosialt, ser ikke ut til å bry noen. All teknologien har ført til at folk kjenner knapt sin neste lenger.

Men fotballen har vist seg å ha lang levetid. Ingen idrett eller annen aktivitet kan vise til den samme oppslutningen. Det har den vært i mer enn hundre år, og ingenting tyder på at interessen blir mindre. Så får heller enkelte fotballeiere tape noen kroner, og spillere gå litt ned i lønn.

De har likevel nok til salt i maten, og mer enn det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags