Fram med sannheten

Av
DEL

MeningerJeg viser til oppslag i Haugesunds Avis den 10. februar hvor det kommer fram at Haugesund kommune har brukt 2,1 millioner kroner på tre avganger i kultur-ledelsen i Haugesund.

Jeg mener bestemt at offentligheten har krav på å få vite hva som er bakgrunnen til at de tre lederne forlot sine stillinger på dagen og deretter fått utbetalt en form for etterlønn for å tie om det som har skjedd. Hvis man slutter på dagen av fri vilje, kan jeg ikke forstå hvorfor det skal betales gylne fallskjermer. Ifølge Haugesunds Avis har disse personene sluttet i sine stillinger av fri vilje, og de har avtrådt før oppsigelsestiden. Disse tre avgangene har kostet Haugesund kommune 2,1 millioner kroner både i form av etterlønn og advokathonorarer. Det forundrer meg for øvrig at en kommune med 37.000 innbyggere ikke har juridisk ekspertise som kan ordne opp i slike saker. Ifølge Haugesunds Avis har Haugesund kommune brukt 250.000 kroner i ekstern juridisk hjelp. Borgernes krav om innsyn i den offentlige forvaltningen er en av grunnpilarene i vårt demokrati. At en slik sak skal holdes hemmelig er uholdbart. Hvordan skal politikerne trekke erfaring av denne saken for å unngå lignende hendelser hvis alt er hemmelig?

En av advokatene som er involvert antyder at dette er en sak som ikke tåler offentlighetens lys. Jeg tviler ikke på at dette er en skitten sak. Før eller siden vil det som har skjedd bli avdekket. Få fram sannheten jo før jo heller.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags