Gi barna sjømat

Av
DEL

MeningerDet er en myte at barn ikke liker fisk.

Vi nordmenn spiser stadig mindre sjømat. Det er flere årsaker til dette. Vi ser blant annet at den yngre delen av befolkningen spiser mindre og mindre sjømat. Den eldre generasjonen som har vokst opp med gode vaner og tradisjoner for å spise fisk flere ganger i uken, faller fra.

Regjeringens mål er at sjømatkonsumet skal øke med 20 prosent innen 2021. Her er vi mange som har et ansvar om vi skal lykkes. I år bruker regjeringen 11,6 millioner kroner på tiltak som kan gi barn og unge smaken på sjømat. Men det nytter ikke at vi politikere snakker og fatter ambisiøse vedtak dersom ikke folk selv ønsker endring. Sjømatnæringen, dagligvarebutikkene, barnehager, skoler, idrettslag og foreldre har et felles ansvar for at sjømaten får den plassen i kostholdet vårt som den fortjener.

Det er en myte at barn ikke liker fisk, det er vi voksne som tror det. Som fiskeriminister har jeg hatt gleden av å være med i ulike barnehager rundt omkring i det ganske land. Barnehagene er tilknyttet fiskesprell, et prosjekt som får støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet for å øke kunnskap og glede rundt sjømat i norske barnehager. Barna får være med å tilberede maten fra bunnen av, for så å nyte den sammen etterpå. Og gjett hva, barna elsker det!

Vi har alle godt av å spise mer sjømat. Ikke bare fordi det er sunt, men fordi det faktisk er noe av det beste vi har å by på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags