Haugalendinger er hverdagshelter

Av
DEL

LeserbrevHvorfor? Hvert år siden 1974, da den første TV-aksjonen ble åpnet av Dronning Sonja på Utsira, har haugalendinger stilt opp for noe større enn seg selv.

Vi løfter i flokk året gjennom, være seg idrettslag, speideren, folkehjelpen eller Barn er bra.  Frivillige er limet i samfunnet, og det hele topper seg med TV-aksjonen som viser at vi er verdensmester i dugnad. 

Kommuner fra Haugalandet troner hvert år øverst over de mest gavmilde og engasjerte.  Mange millioner mennesker har fått et bedre liv på grunn av vår innsats i TV-aksjonen.  Siden 1974 har over 7 milliarder kroner blitt samlet inn til humanitære formål, både i Norge og ute i verden.

Vi, fylkeskoordinator for TV-aksjonen Cecilie Brekke Strand og varaordfører May Britt Vihovde, er imponert og stolt over innsatsen dere alle legger ned i dugnaden. Vi vil takke alle som bidra til årets TV-aksjon.  

Takk til deg som gikk med bøsse, deg som putta penger i bøssa, vippsa, samla flasker, stekte vafler, strikket oransje skjerf, ringte næringslivet, du som tok telefonen, du som åpnet dørene for bøssebærerne, du som postet på sosiale medier, og du som kokte kaffe.

Vi vil også takk deg som deltok i skoleløp, du som stilte med lokaler, med mat, du som skrev referat, du som auksjonerte bort gode opplevelser, og du som lærte barn om viktigheten av fellesskap og være raus gjennom årets skoleopplegg.

Takk til dere i kirker og trossamfunn som viet søndagen til TV-aksjonen, du som fanga og solgte krabbe, du som sang, du som var modig og delte din historie om en ensomhet, og en stor takk til deg som lyttet.

Sammen ble vi verdensmestere i dugnad, og skaper et varmere samfunn.

Cecilie Brekke Strand og May Britt Vihovde

fylkeskoordinator TV-aksjonen /varaordfører Haugesund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags