Haugesund bør øke tilbudet til barn og unge!

Av
DEL

LeserbrevDagens ungdom er vokst opp i en generasjon med skjermer, dette kan av og til føre at ungdommen blir hjemme foran PC eller TV. Dette scenarioet omhandler ikke absolutt alle ungdom, mange går på fritidsaktiviteter og omgås med andre etter skoletid, de mest populære aktivitetene er idrett. Ja å drive med idretter er bra, men det er ikke alle som liker idrett og gym, derfor er det viktig at Haugesund skaper tilbud for ungdom, fritidsaktiviteter som appellerer for en hver ungdom.

Haugesund KFUK-KFUM og Forandringshuset har forstått denne problemstillingen, og har iverksatt en rekke tilbud for ungdom. I vinterferien som var hadde de et fullspekket program for en hver, fra skitur, FIFA-turnering, kino, konsert og til og med hadde de sminkekurs! Dette må vi se opp til og finne på også slike ting hver uke eller helg, for KFUK-KFUM tilbyr også fotballkafé hvor man kan komme for å treffe andre fotballinteresserte for å så se en fotballkamp sammen på storskjerm. Dette handler ikke bare om at vi må få ungdommen ut å ha en aktivitet i ukene, men også om at dette kan skape vennskap, det er en enkel og lett måte å finne andre som interesserer seg for det samme som du gjør.

Mengden med tilbud er godt, men hva som blir tilbudt bør bli bedre. Som sagt Haugesund KFUK-KFUM og Forandringshuset tilba aktiviteter for store og små og det var helt ulike ting hver gang. De fant aktiviteter og kurs som var kjekke for en gruppe barn og ungdom en dag og en helt annen aktivitet en annen dag som var kjekke for andre grupper. Det der det vi trenger mer av.

Haugesund kommune burde hjelpe med dette, starte opp fritidsaktiviteter for en hver. Om det er data relatert, kreative sammenkomster eller bare god gammel brettspill og lek så bør barn og unge ha muligheten til å drive med ting de interesserer seg for på fritiden deres sammen med andre som deler de samme interessene! Og da får vi positive ringvirkninger, man finner noe som man syns er gøy, og da møter man andre på samme alder og kan danne vennskap ut livet og får bygget ut et fantastisk sosialt nettverk!

Daniel Whittle Stensland

Politisk nestleder i Haugesundregionen Unge Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags