Haugesund er i ferd med å komme seg!

Av
DEL

Leserbrev"Haugesund er en utrolig flott by!". Det var broren min som sa det da han besøkte oss 17. Mai, og vi kjørte med båt gjennom Smedasundet. Han er - som meg - en nordlending som har gjort vestlending av seg. Når jeg tenker meg om så har han rett; Haugesund er virkelig i ferd med å komme seg!

Det har jo ikke alltid vært superkoselig å gå gjennom Haugesund sentrum. Det vet vel alle som kjenner byen litt. Folketomt og «slitent». Men ting har endret seg, og det er kjekt å se den positive utviklingen. Det frister mer og mer å stikke inn til byen en tur.

I dag gjorde vi nettopp det, jeg og kona. Etter at vi hadde sett travløp og spilt Lyntoto på Haugaland Travpark fikk vi lyst å være litt urbane. Cupcakes hos Jåblom Bakst med en god kopp kaffe var trivelig - og skikkelig godt. Masse folk var det også, selv om det var helligdag! Og Haraldsgata utenfor har jo blitt virkelig fin med brostein, brede fortauer og beplantning.

Etterpå gikk vi en tur innom den nye parken ved biblioteket. Også der var det masse folk: Familier på sykkeltur, unger som lekte i sklia og rullet i gresset, eldre folk med rullator, kjærestepar som satt og slappet av i sola. Det var lett å se for seg skoleklasser med nylånte bøker strekke seg ut på den store gressplenen.

Det er mye bra i Haugesund sentrum. Og det meste blir dobbelt så bra når det i tillegg er mennesker der! Gode møteplasser, spennende spiseplasser, koselige gater og trivelige uteområder skaper et trivelig urbant miljø som man får lyst til å oppsøke. Kommunens satsing på å få folk inn i sentrum ser ut til å virke. Jeg og kona syntes i alle fall det var hyggelig med en by-tur i dag!

(Men selvfølgelig; Det er alltid godt å komme tilbake til Kolnes).

Hilsen Dag-Helge Rønnevik

Kolnesbu

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags