Haugesund på rett vei

Haugesund på vei til en mer bærekraftig by.  Norges første hybrid hurtigferge til kai.

Haugesund på vei til en mer bærekraftig by. Norges første hybrid hurtigferge til kai. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHaugesund kommune har gått fra økonomisk katastrofe til en bærekraftig plattform.

De siste fire årene har Haugesund gjort en real økonomisk snuoperasjon. Vi hadde en situasjon med 163 millioner(!) i oppsamlet underskudd og fortsatt ingen overskudd i sikte. Vi hadde mistet egen kontroll over økonomien og i tillegg leverte vi dårlige kommunale tjenester. Nå er situasjonen helt annerledes. Underskuddet er nedbetalt, økonomien går med overskudd, kommunale tjenester er mye bedre og vi skal endelig investere i sårt trengte skoler og svømmebasseng.

Uten en målrettet og langsiktig politikk fra Ap, KrF, V, Sv, Sp, Pp og MDG hadde det vært helt umulig. Uten en svært engasjert Kommunaldirektør hadde det også vært utenkelig. Uten et bystyre fra 2015, som satte i gang tiltak, hadde det heller ikke vært mulig. Uten kommunale ansatte som lojalt følger opp økonomiske rammer ville det heller ikke vært realistisk. Uten innbyggere som ser positivt på framtiden ville det heller ikke være gjennomførbart. Vi har klart dette sammen.

Det vi kanskje har lært mest av alt er at til tross for at vi lever i et av verdens rikeste land er midlene begrenset. Pengene må brukes klokt og med måtehold. Skal noen få mer, må andre få mindre.

Selv om vi har vært igjennom en stor sparepakke, har Haugesund nå gode kommunale tjenester, vi blir rangert som mer næringsvennlig, vi bygger ut parker, sykkelveier, rehabiliterer biblioteket og vi har fått penger på bok. Dette er en solid plattform for å gå løs på de store utfordringene som står framfor oss. Vi skal investere stort i nye bygg, vi skal gjøre skolene enda bedre, vi skal øke livskvaliteten for de svakeste, vi skal omstille næringslivet, vi skal bli enda mer bærekraftig og vi skal bli klimagassnøytrale. Hvordan vi mener vi skal få til dette får dere høre mer om i valgkampen. Følg med!

Bjørn-Erik Davidsen

Ordførerkandidat MDG

Haugesund

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags