Haugesund SV vil ha mer miljømerking!

Av
DEL

LeserbrevIfølge Naturvernforbundet skylles 22.000 tonn plast ut i verdenshavene hver eneste dag. Denne plasten forsvinner ikke. Den slites derimot ned til mindre og mindre partikler, som til slutt blir små plastpartikler som fisk og andre organismer i havet tror er mat. Hvis vi ikke får satt en stopper for plastforurensningen av våre hav, vil det være mer plast enn fisk i havet i 2050.

Den største kilden til mikroplast er slitasje av bildekk. Vask av tekstiler som inneholder plast, samt mikroplast tilsatt i kosmetikk og andre produkter står også for en betydelig del av mikroplastutslippet i Norge.

Maten vi spiser påvirker også miljøet i stor grad. Globalt står matproduksjon for en større andel av klimagassutslippene enn hele transportsektoren.

Alle mennesker trenger god, sunn og næringsrik mat, men forbrukerne trenger også mer kunnskap og informasjon om matvarers klimaavtrykk.

Haugesund SV mener at kunnskap og folkeopplysning gir mer bevisste forbrukere. Vi krever nasjonale regler og incentiv for tydeligere miljømerking av matvarer og merking av produkter som inneholder mikroplast eller andre miljøgifter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags