Haugesunder og havet

Av
DEL

LeserbrevJeg leste med interesse Sverre Meling jr. sin kronikk i h-avis. Han skriver om å høre til Haugesund. Han skriver om allmenninger som ble stengt av på 50, 60 og 70 tallet. Og om byliv som forsvant fra Sundet. Han sier vi bør jobbe for å fremheve Haugesund sin unike kvalitet som Kystby. Og avslutter med at hans prosjekt er å gjenetablere Haugesund og Havet.

Jeg vil applaudere hans innspill og tillater meg å komme med et forslag:

Haugesund kommune har tillatt at sjøutsikten er blitt frarøvet oss haugesundere, til fordel for blokkbebyggelsen som har reist seg som en vegg langs Karmsundet. Men til gjengjeld så har flere av disse blokkene samlingspunktet i front med kai-promenader, lekeapparater og sittegrupper.

La oss ta tilbake disse områdene! Lag dem til allmenninger og forbind alle disse «høyblokkallmenningene» med en tursti langs hele Karmsundet. Her er det muligheter til badekulper, beplantning, sittegrupper, gapahuker etc.
For alle som bor i byen vår. At vi igjen kan få kjenne hvor vi kommer fra! Og et sted hvor vi kan komme i nærkontakt med skipsleia. Selvfølgelig vil en slik mulighet bidra til å få folk ut dørene.

Jeg mener vi bør gå sammen med Karmøy kommune for å få knyttet en sammenhengende sti langs sjøen fra Karmsund bro i sør til Politihuset i nord.

Jeg tenker at utbyggerne langs Karmsundet vil kunne være med å finansiere en slik sti. Noe som garantert vil øke attraktiviteten til prosjektene deres. For stien trenger i utgangspunktet ikke bli mer avansert enn den kyststien vi ser i Kvalsvikområdet.

Jeg er vararepresentant for Mdg Haugesund og jeg stiller meg gjerne til disposisjon for å jobbe med saken. Jeg vil også tro at koalisjonen i Haugesund vil være positiv til å få på plass et prosjekt som dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags