Helsestasjon – også for studenter

Monica Tindeland, 3. kandidat Haugesund Venstre

Monica Tindeland, 3. kandidat Haugesund Venstre Foto:

Av
DEL

LeserbrevDenne uken er kanskje den mest spennende uken i året for mange. Høgskoler og universiteter åpner igjen dørene for spente og nervøse nye studenter. Jeg er stolt av Høgskulen på Vestlandet campus Haugesund. Vi har fine lokaler midt i sentrum, et tett læringsmiljø og veldig yrkesfokuserte utdanninger. Et aspekt jeg ikke er så stolt av i Haugesund er åpningstidene og aldersbegrensningene for Helsestasjon for ungdom.

Helsestasjon for ungdom er et viktig sted for mange unge, det har det også vært for meg. Her kommer ungdom for å få sine første p-piller, sin første p-stav, sine første kondomer, teste seg for seksuelt overførbare sykdommer eller bare snakke litt om det å være ungdom. Ungdomstiden kan være tøff for mange og tilgang på et lavterskel tilbud for en samtale er veldig viktig. Helsestasjon for ungdom i Haugesund gjør en kjempegod jobb på dette område, men har dessverre begrensninger for både aldersgrense og åpningstider.

Studenthelsetjenesten har også et lavterskeltilbud for studentene i Haugesund, men med åpningstider en dag i uka, i tidsrommet når de fleste studenter har forelesning er ikke godt nok. Derfor mener jeg at å utvide aldersgrensen ved Helsestasjon for ungdom til 25 år, og kanskje enda mer, er kjempeviktig. Studenter går gjennom en viktig fase i livet, og det er ofte vanskelig. Stress, press og å bo hjemmefra for første gang er noe de fleste av oss har kjent på, og derfor er det viktig at Haugesund stiller opp for disse ungdommene og gir dem det lavterskel tilbudet de trenger, når de faktisk trenger det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags