I dag går jeg for kvinner i u-land!

Av
DEL

LeserbrevKvinnedagen er like rundt hjørnet, og i år skal jeg gå i tog for dem som ikke kan.  Det gjør meg trist å tenke på alle de jentene og kvinnene som hver dag opplever undertrykking, trakassering og vold både i og utenfor hjemmet.  Kvinner som ikke har de samme rettighetene som det jeg har.  Selv noe så grunnleggende som det å gå på skolen er for mange en fjern drøm.  Rettigheter jeg ser på som en selvfølge, som noen andre har kjempet fram for meg og generasjoner som kommer etter.

Derfor er jeg svært glad for at vi har en statsminister fra Høyre som setter jenters utdanning i u-land på dagsorden.  På fem år har Norge klart å femdoble støtten til utdanning for jenter, mye takket være Erna sitt engasjement i saken.  For om hun ikke hadde gjort utdanning for jenter til et av sine store politiske mål som statsminister allerede i 2013, er det ikke sikkert det ville vært like mye fokus på -og vilje rundt- å løse problemet.

Samtidig som myndighetene gjør mye for å hjelpe kvinner utenfor Norges grenser, har vi også en jobb å gjøre her hjemme.  Der kan du og jeg gjøre en innsats!  Vi må bli flinkere til å få med oss og inkludere innvandrerkvinner i politikken og frivilligheten, i lesesirkler, på strikkekafé eller turgrupper og andre ting som får dem nærmere vårt lokalsamfunn.  Det er viktig at alle som kommer føler seg  hjemme og velkomne, og særlig viktig er det å engasjere hjemmeværende kvinner.

Så min oppfordring til deg på kvinnedagen: Finn en parole du er enig i, gå for noen som ikke kan selv – se deg rundt og ta godt vare på andre.  Ønsker dere alle en riktig god 8. mars!

Åshild Grinde Bergsvåg

Styremedlem og kvinneforumansvarlig i Haugesund Høyre

Haugesund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags