Ikke behov for flere kinolokaler

Tor Inge Vormedal:   Vi trenger lokaler til byens musikk og foreningsliv. Foto: Arnstein Olaisen

Tor Inge Vormedal: Vi trenger lokaler til byens musikk og foreningsliv. Foto: Arnstein Olaisen

Av
DEL

LeserbrevI HA den 5. november kan vi lese om at det nå er overhengende stor fare for at det skal brukes kommunale midler på utvidelse av Edda kino. I tillegg til kjøp av eiendommene Sir Toby og Trygve Larsen for til sammen 9 millioner kroner, skal det investeres 42 millioner kroner på å bygge nye kinolokaler i Haugesund.

Hvem i all verden er det som har etterspurt nye kinolokaler? De siste årene har kinobesøket i Haugesund gått ned. Det falt med 9 prosent i 2017 og 2 prosent i 2018 og ligger nå på rundt 180.000 besøkende i året.

Innen sektoren kultur og idrett i Haugesund bør det være andre ting å prioritere enn enda flere kinolokaler. Haugesund har i dag stor mangel på møte- og øvelseslokaler innen byens musikkliv og foreningsliv.

Jeg synes våre politikere skal skrinlegge planene om å utvide kinoen. I stedet bør de sette av midler til nye lokaler for byens mange kor, korps og foreninger generelt. Mens vi venter på et «Foreningens Hus» bør de nevnte lokalene, Sir Toby og Trygve Larsen, gjøres om til foreningslokaler. Det er det stort behov for. Ikke flere kinolokaler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags