Kamp og festdagen 1.mai

Av
DEL

LeserbrevPå 1. mai feirer vi det fineste med Norge. Ikke fjorder og fjell. Men sterke fellesskap og små forskjeller. Dagen er også en kampdag, og nå er det fineste med Norge truet.

Forskjellene øker. Utryggheten i arbeidslivet øker. De på toppen får stadig mer, mens resten blir hengende etter. Regjeringen bygger ned velferdsstaten heller enn å bygge den ut. I flere deler av velferden ser vi et gryende opprør: Barnehageopprør, barnevernsopprør og barselopprør for å nevne noe.

SV vil jobbe for bedre velferd, vi er på lag med sykepleierne, helsefagarbeiderne, lærerne og barnehageassistentene – Ikke med velferdsprofitørene!

Erna Solberg har sagt hun vil gjøre det kommende valget til en verdikamp. Den viktigste verdien hun vil kjempe for er at privatiseringen av velferden skal fortsette.

Den verdikampen skal SV vinne! Vi vil gjøre valget til en verdikamp for velferd. Vi vil at hver krone som bevilges til velferd, skal gå til velferd for alle, ikke til å bygge formuer for noen få.

1. mai markerer vi kampen for hele og faste stillinger, der vi er på lag med dem som jobber i velferden. I dag er over halvparten av stillingene i kommunesektoren deltidsstillinger. Det betyr utrygghet for de ansatte. Det betyr utrygghet for dem som trenger velferden – eldre, syke og barn som får stadig nye ansikter å forholde seg til. Hele og faste stillinger gir bedre tjenester for alle.

1. mai tar vi også kampen mot løsarbeidersamfunnet som er på vei tilbake. På byggeplassene, i industrien, i havnene, på veiene, og ja, helt inn i helse- og omsorgssektoren.

Regjeringen lar det bare skje. Sosial dumping er ikke nevnt en eneste gang i regjeringserklæringen. Tålmodigheten vår er slutt. La oss forby innleie og hive bemanningsbyråene ut av norsk arbeidsliv. I høst kan vi velge sterkere fellesskap, heller enn større forskjeller.

På 1. mai feier vi det fineste med Norge. Og vi kjemper for å bevare det.

Odd Magne Hansen

Kommunestyrerepresentant, SV

Kopervik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags