Gå til sidens hovedinnhold

Klageman 2017 eller Ironman 2017

Bjørn-Erik Davidsen

Gruppeleder MDG

Haugesund

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ivar Jacobsen får også i år støtte til Ironman arrangement i Haugesund. Et stort og flott arrangement med mange engasjerte og store verdier involvert. Når han da klager sin nød og synes kommunen motarbeider Ironman blir jeg ganske overrasket.

I fjor fikk Ironman 400.000 kroner og i år 350.000 kroner fra Haugesund kommune. Det er mer enn noen andre frivillige organisasjoner får i Haugesund. For Haugesund i dag er 350.000 mer enn vi egentlig har. Fortsatt skal vi spare inn over 30 millioner. Det blir feil ovenfor alle andre i kommunen å påstå at Ironman ikke blir verdsatt. Etter mine beregninger blir de verdsatt mer enn vi har råd til. Vi må prioritere, og vi velger å støtte de svakeste i samfunnet. Mange har problemer nok med å komme seg ut å gå en tur, og de må vi også ta vare på. Jeg mener det er en av våre hovedjobber som kommune. Når det koster 2900 kr bare å melde seg på som deltaker i Ironman og det koster 2,1 millioner for å melde på byen, da er ikke dette et arrangement for den vanlige borger. Ironman er ikke nødvendigvis folkehelse for alle.

Kanskje Wen Events AS kan se på egen drift for å spare litt penger. 1 million i lønnskostnader, 500.000 i leiekostnader og 100.000 i reisekostnader. Dette er bare for å drifte selskapet i et år.

Siden arrangementet genererer store verdier til næringslivet er det kanskje de som skulle hatt søknaden om 1,9 mill og ikke Haugesund kommune. Hoteller og utebransje burde være mer enn villige nok til å investere når de kan få tilbake 27,2 millioner. Jeg er overrasket at de ikke griper muligheten.

MDG Haugesund mener Ironman allerede får for mye av kommunens kasse. Når de i tillegg klager over frivillighetens største sum, da må vi si ifra. Håper Ivar Jacobsen ikke blir husket som Klageman, men som en utholdende og tøff Ironman.

Bjørn-Erik Davidsen, gruppeleder MDG Haugesund

Kommentarer til denne saken