Klimakrisen også en helseutfordring

En stemme til grønt er også en stemme for bedre folkehelse

En stemme til grønt er også en stemme for bedre folkehelse Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg valgte å si ja til å stille til valg for Miljøpartiet de grønne (MDG) Karmøy fordi klimakrisen trolig er vår tids største folkehelseutfordring. Helsepersonell verden over engasjerer seg derfor nå i klima- og miljøspørsmålet.

Ifølge FNs klimapanel vil klimaendringene i et globalt perspektiv kunne føre til dårligere tilgang til mat og vann, helseproblemer, økonomisk ulikhet, konflikter og flyktninger, skader på natur, infrastruktur og bygninger, og tap av naturmangfold. Deler av jordkloden kan bli ubeboelig som følge av ekstreme temperaturer og økt vannstand, som i neste omgang kan føre til økt migrasjon. «Klimaflyktning» vil trolig bli et nytt begrep i framtiden.

Dette er ikke noe vi i Norge kan kjøpe oss fri fra. Selv om det nå «bare» er lokalvalg, så står kommunene overfor viktige retningsvalg for framtiden. Også Karmøy og andre kommuner på Haugalandet må bidra til at Norge blir en del av løsningen – og ikke problemet – til klimakrisen. Så gi din stemme til et parti som trekker politikken i riktig retning. Stem grønt – så gir du samtidig en stemme til bedre helse for deg og dine.

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags