Konspirasjonsteoretikere, ordfører?

Ordfører Jarle Nilsen (Ap), Karmøy kommune

Ordfører Jarle Nilsen (Ap), Karmøy kommune Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er både overraskende og trist at ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen, velger å kalle meningsmotstandere for «konspirasjonsteoretikere» i Haugesunds Avis 29. mars.

I «Åpent brev til ordføreren og gruppelederne i Karmøy», som også ble publisert i Haugesunds Avis 29. mars, vil vi fram til at det er mange innbyggere, politiske partier, jordbrukere, grunneiere og interesseorganisasjoner, som mener at det er tungtveiende grunner til at vedtaket om omkjøringsveien blir omgjort. Da sier det seg selv at det kommende valget blir viktig.

Og om flertallet i kommunestyret prøver å få vedtatt reguleringsplanen før valget, er det naturlig å tenke at de nettopp vil unngå at omkjøringsveien blir en valgkampsak.

Vi er politisk interesserte, og vi vet at utsettelser av kommunestyremøter forekommer, for å få ferdigstilt saker. Det er en allment kjent del av det politiske spillet.

Hva er galt med at vi bekymrer oss over at dette skal skje i en så viktig sak som omkjøringsveien?

Dette er ikke på noen måte konspirasjonstenkning.

I dagens debattklima er det dessverre slik at kritisk argumentasjon ofte blir møtt med hersketeknikker, der ord som «synsing», «fake news» og «konspirasjonsteori» blir brukt, istedenfor saklige og ryddige motargumenter.

Det er leit å se at også ordføreren tar i bruk hersketeknikker overfor bekymrede og politisk engasjerte innbyggere.

Igjen, til gruppelederne og ordføreren: Møt oss heller med argumenter, så får vi til en skikkelig og seriøs debatt. Det bør vi kunne forvente av dere.

For dere kan vel argumentere for byggingen av en vei til over 700 millioner innkrevde bompengekroner, en vei som de fleste fagetater og omtrent halvparten av Karmøys befolkning mener det ikke er behov for? 

Hein Berdinesen, Gunn Synnøve Eriksen, Frida Marie Oppigard Høllesli, Kristine Kalstø, John Karsten Langåker, Gunvar Mikkelsen, Monica Salvanes, Monica Langåker Stol, Hanne Bårdsen Syre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags