Lesere uten selvtillit

Av
DEL

LeserbrevNår man skriver leserbrev og kaller det kronikk, viser det mangel på selvtillit.

Brev fra lesere er ofte lange. To sider er ikke uvanlig. Og det er først og fremst papiravisene som trykker dem. Og det ser ikke ut til at det holder å kalle dem leserbrev, for fint skal det være.

Dette ser man i alle aviser, men også på NRKs nettsider. Flere av ytringene er ikke noe annet enn hatefulle skjellsord mot andre som ikke mener det samme som dem selv.

Men kronikker skal de hete, selv om de er aldri så usaklige. Det opplever man heldigvis sjeldent i Haugesunds Avis. Det er helst i de større mediene enkelte får lov til å bruke kjøttkverna.

Ifølge Wikipedia er en kronikk en større, saklig artikkel i en avis eller tidsskrift om et aktuelt emne. Kronikken står ofte på fast plass i publikasjonen, gjerne på en av de første sidene. En kronikk kan karakteriseres som en invitasjon til å tenke over en bestemt sak og se den fra flere sider.

Saken er bare den at saklighet er et definisjonsspørsmål. Det som en person ser som en sannhet, kan oppfattes både usant og usaklig fra en annen. Det er også de som er skeptiske om to pluss to blir fire, selv om det står svart på hvitt.

Derfor bør det være på tide å sette en fellesbetegnelse på brevene. Meninger kan være en grei og dekkende betegnelse. Da slipper man å undre seg over hva som er forskjellen på kronikk og leserbrev.

Selv om kronikk kanskje høres noe finere og mer eksotisk ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags