Lorentz med ønsketenkning

Av
DEL

LeserbrevAnders Lorentz er i sin fulle rett til å mene hva han vil om innvandring. Men da bør han ordlegge seg langt mer saklig enn han gjør i leserbrevet i lørdagsutgaven av Haugesunds Avis.

Det er ikke lenge siden ansvarlig redaktør Einar Tho i samme avis ba leserne vise vanlig høflighet, samtidig som kommentarfeltene ble strammet inn. Det ser ut til å ha blitt med ordene. For her gir han Lorentz lov til å sjikanere både den ene og den andre.

Det er ikke første gang Lorentz æreskjeller folk som er uenige med ham. Det startet for vel 15 år siden, og etter det har sjikanen først og fremst foregått på Facebook. Men så fant han en skatt og holdt seg rolig en periode, helt til Arvid Stuelands tanker om innvandring ble for mye for ham.

Men læreren på Solvang skole bør holde seg til fakta. Han er langt ute i det hinsidige når han påstår at 70 prosent av det norske folk vil ta imot flere innvandrere. Ifølge en undersøkelse bestilt av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i 2018 – offentliggjort i Dagsavisen, svarer 41 prosent at Norge bør ta imot færre innvandrere, mens tre av ti synes Norge bør ta imot flere.

Det er ganske langt fra de 70 prosentene Lorentz kommer med. Så dette er ingenting annet enn ren ønsketenkning.

Drømmene kan ingen ta fra Lorentz. Verre er det at han som lærer viser seg som et dårlig forbilde for ungdommen, med et språkbruk som ligger under et lavmål. Samtidig blir han hyllet av lærervenner på Facebook for det, noe som gjør det enda mer urovekkende.

Samt at Haugesunds Avis bryter sine egne retningslinjer for språkbruk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags