Makalause barn er bra

TAKKER: Vegard Vandvik er imponert over Barn er Bra-festivalen. Foto: Vegard Vandvik

TAKKER: Vegard Vandvik er imponert over Barn er Bra-festivalen. Foto: Vegard Vandvik

Av
DEL

LeserbrevDe mange foreldrene og besteforeldrene som overvar avslutningen av Barn er Bra- festivalen fredag i Haraldshallen, må ha blitt like beveget, begeistret og imponert som meg!

500 barn har benyttet høstferien til skaperglede og sosial og kulturell utfoldelse. I fredagens festforestilling fikk vi publikummere se og høre endel av det barna har holdt på med: Animasjonsfilm, gjøgling og ablegøyer, dans, sang, speideraktiviteter, avislaging, turn, lek på isen, matlaging og mye annet.

Innpå 200 sto frem med frimodighet og yr glede på scenen og de andre barna som var i salen var med på fellessanger og danserytmer, like engasjert.

De levde alle opp til mottoet for festivalen «Alle kan» - med liv og lyst!

Jeg var selv til stede på den spede starten av festivalen på Bleikemyr Bydelshus i 1988, og utviklingen og omfanget er ikke mindre enn imponerende! Samspillet menigheter, kommunale avdelinger og frivillige har vokst og vokst. I årets rekordår var det flest deltakere og frivillige (over 200).

Det er flere ting som imponerer og gir grunn til refleksjon. I ei tid som svømmer over av kommersielle tilbud der barn er publikummere eller forbrukere, var de 500 under Barn er Bra - deltakere.

Det å se barnas trygghet og vågelighet til å danse, synge og opptre, forteller meg at mye bra har skjedd i samfunnet vårt.

Mye er endret til det bedre og har gjort barn tryggere på seg selv. Skal vi lete etter forklaringer er nok de flere. Satsingen på kulturhus og kulturverksteder og etter hvert kulturskole, har gitt mange flere muligheter enn det som fantes på 60 og 70- tallet. Det er nok noe av forklaringen, men ikke det hele.

Jeg vil tro at holdninger og muligheter har endret seg både i skole, barnehage og i samfunnet forøvrig også til å delta. Positivt rom til å utfolde seg og by på seg selv.

Samtidig er det slik at noe av vår tids økende utfordringer knytter seg til det å prestere. At vi lever i et Prestasjonssamfunn med økende press på det å være best. Idretten er et av eksemplene der kravene har økt formidabelt.

Også her tror jeg at tilbud som Barn er Bra- festivaler kan være et sunt alternativ. Og at allidrettsopplegg kan vært kjærkomne tilbud på det området.

STOR TAKK til festivalgeneral Tom Landås og alle hans gode medhjelpere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags