Mysteriet fotball

Av
DEL

LeserbrevIngen idrett samler så mye folk som mysteriet fotballen. Og aldri har noen hatt et godt svar på hvorfor.

For fotball er et mysterium, 22 menn og/eller kvinner som løper halvannen time – uten tillegg i tid – etter en ball. Og som tusenvis av mange høyst oppegående mennesker følger opptil flere dager i uken. Noen også treningene.

Om de har fritidsproblemer eller det er av interesse, er egentlig uinteressant. For fotballen er de gull verdt.

Den siste tiden har det gått i om hvem som skal få spille på Haugesund stadion. Og kommentarfeltene har vært fylt opp av ulike tanker og tips. Nå har politikerne etter hvert gitt etter for kravet til Vard, og de får spille på sin vante hjemmebane også neste sesong.

Mens Avaldsnes er på vent.

Det skulle bare mangle. Vard er byens eldste fotballklubb, og har en strålende ungdomsavdeling. I flere år har de også vært en foregangsklubb for integrering av innvandrere. Men i all denne stadion-omtalen er det flere som spør seg om hvor det blir av Djerv 1919.

Saken er at Djerv har sin egen bane, like ved Skeisvang videregående skole. Men så lenge interessen for lag i lavere divisjoner har så å si vært på et bunnivå, er spørsmålene helt relevante. Neste sesong vil publikum finne veien til Djerv-banen.

Det vil ikke overraske at minst tusen tilskuere finner fram til banene hvor disse lokaloppgjørene mellom de to gamle rivalene finner sted.

Det er bare å glede seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags