Nå er det din tur!

FÅR UTDANNING: Fatchima Aboubacar og barnebarnet Nana Hadiza fra landsbyen Kagadama utenfor Maradi City i Niger. Foto:  Josh Estey/CARE

FÅR UTDANNING: Fatchima Aboubacar og barnebarnet Nana Hadiza fra landsbyen Kagadama utenfor Maradi City i Niger. Foto: Josh Estey/CARE

Av
DEL

LeserbrevTV-aksjonen er et eksempel på hva den norske dugnadsånden bidrar til.

Nordmenn fra alle samfunnslag har siden 1974 samlet inn hele 9 milliarder kroner til ulike humanitære formål.

I fjor kom det inn 257 millioner kroner til Kirkens Bymisjon sin aksjon «Mindre alene sammen». Aksjonen har bidratt til etablering av 70 nye møteplasser i hele landet, møteplasser som forebygger ensomhet og gir muligheter for inkludering og fellesskap.

I Haugesund og på Karmøy etableres det kaféer. Prosjektet «Veiviser» bidrar i Sveio og Tysvær til at flyktninger og innvandrere blir bedre integrert i samfunnet.

Kirkens Bymisjon er takknemlig for alle som var med og bidrog; skoleklasser, bedrifter, idrettsklubber, andre organisasjoner og ikke minst bøssebærerne. Det gir oss ekstra grunn til å anbefale årets aksjon «Nå er det hennes tur.»

Årets TV-aksjon skal gi 400.000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. Færre kvinner får gå på skole, de tjener mindre og eier sjeldnere land enn menn. De har mindre sjanse til å få egen inntekt, og blir oftere utsatt for vold i hjemmet, på arbeidsplassen og i samfunnet ellers.

Med pengene fra årets TV-aksjon skal CARE gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, få egen inntekt, mulighet til å spare og låne penger, rett til å bestemme over egen kropp, og til å delta og bli hørt i politikken og i lokalsamfunnet. Dette gir ringvirkninger for mer enn 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Nå er det din tur å gå for CARE, for henne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags