Nå er det på tide å sette skolen øverst på prioriteringslista

Av
DEL

Leserbrev2019 er valgår- og det skal i år stemmes på hvilke partier som skal lede og sette agendaen for byen vår- det gjelder å bruke sin stemme med klokhet. Den sedvanlige definisjonen av politikk som fordeling av goder og byrder i et samfunn dukker i den anledning opp i bakhodet, og vi som foreldre i KFU vil at du skal tenke litt over akkurat det; fordeling av goder og byrder. For i en kommune der økonomien ikke har vært veldig god- har det vært hard kamp om ressursene. Alle har måttet spare, og ingen har unt seg særlige utskeielser- særlig ikke skolesektoren i Haugesund. Vi mener det nå er på tide å sette skole øverst på prioriteringslisten. Vi i KFU ønsker å se en kommune og ikke minst partier som har skole øverst på agendaen, der en tørr å ha ambisjoner- og at skole står først i partiprogrammene- med feit skrift.

«Vel så viktig er bedre veier, mer kultur, ny svømmehall og flott parkeringshus» tenker du kanskje. Ingen kan si seg helt uenig i dette, men barna våre er tross alt framtiden; Haugesunds framtidige skatteinntekter, Haugesunds framtidige arbeidstakere, gründere, og varme omsorgshender. Vi ønsker at elevene skal gis de aller beste forutsetninger for å lykkes- for å kunne bli gode borgere for framtidens Haugesund.

Vi ønsker oss mer fremoverlening- mer handlekraft. At kommunen og partiene skal våge å sette seg hårete mål og følge opp med midler. Tørre å si høyt og tydelig at vi skal ha de beste skolene på Haugalandet, ja kanskje til og med i Rogaland. Det er kanskje ikke så lett å måle- men med oppdaterte og moderne bygg, lave mobbetall og bedre score på nasjonale tester er vi på vei. Men da må en tørre å kommunisere det høyt- det må prioriteres- og det må følges opp med midler.

Så vår agenda er følgende: kjære politikere- sett skole øverst på prioriteringslista og kjære foreldre, besteforeldre, naboer, bekjente og ukjente- bruk stemmeretten når den tid kommer- og bidra der du kan til å sette skole øverst på agendaen! Haugesundere; engasjer dere for skolen og framtiden!

Kommunalt foreldreutvalg Haugesund (KFU)

(Elin Kvinge) Nestleder i KFU

Haugesund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags