Nei, heller generell bevæpning!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen 6. oktober skriver Haugesunds Avis om generell bevæpning av politiet i lederen. Det er godt å se at det er mulig å ha en diskusjon rundt akkurat dette temaet. Bevæpningsutvalget har levert en konklusjon, men det betyr ikke at vi skal stole blindt på det.

Det er veldig sant at utvalget som ble satt ned for å se på akkurat denne problemstillingen konkluderte med å ikke anbefale noe endring. Det er verdt å merke at noe av begrunnelsen for konklusjonen er at vi alltid har hatt et «ubevæpnet» politi. Er det noe som er sikkert er det at bare fordi det alltid har vært slikt betyr ikke det at det er den beste løsningen. PST har også kritisert utvalgets beskrivelse av terrortrusselen og at de ikke har hatt et oppdatert grunnlag å legge konklusjonen på.

PST konkluderte med at trusselbilde har endra seg vesentlig de siste årene. Det er bare å se til Amanda senteret der de holder på og «terrorsikrer» inngangspartiet. Dette er noe vi må ta inn over oss.

Det er viktig er å høre på dem som vet hvordan det er å være politi i Norge, de som jobber med dette hver eneste dag. Politiets Fellesforbund har gått klart ut og sagt ja til generell bevæpning og flere politimestre har fulgt opp. PST har også gått ut og anbefalt en generell bevæpning av politiet i sin høringsuttalelse til bevæpningsutvalget, der de deriblant kritiserer utvalget for en feil terrorvurdering. Spørsmålet er heller hvem vi skal høre på og hvor stor tillit vi har til vårt eget politi.

Jeg har tillit til politiet og mener de vet hvilke verktøy de trenger for gjøre jobben på best mulig måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags