Netthetsere ønsker ofte oppmerksomhet

Av
DEL

LeserbrevI fredagsutgaven opptrer Haugesunds Avis nok en gang som forsvarsadvokat for politikere i nød. Det er ikke første gang.

Selvfølgelig er det forkastelig at folk som er uenige med de folkevalgte, går til angrep på deres familie. Sånt kan ikke forsvares. Men man behøver ikke å få det inn med spiseskjeer. Det er ikke bare politikere som opplever å bli mobbet.

Som Klepp sin ordfører sa det: – Politikere må tåle noe, men å ta kvelertak på sønnen min og slenge ham i veggen, er å gå for langt.

Og der er hun ved kjernen av problemet. Hadde politikerne vært på linje med folk flest og ikke lovet mer enn de kan holde, ville det trolig ikke vært så mye hets. For selv om de aller fleste har solid økonomi i Norge, kan ulike avgifter føles for høye, og få mange til å si at nok er nok.

Med andre ord: Mange føler seg grundig lurt.

Det er ikke uten grunn at nystiftede bompengepartier klatrer på meningsmålingene, og kan bli tungen på vektskålen i flere kommunestyrer etter valget i september.

Og det er ikke primært blant Haugesunds Avis sine lesere man finner nettrollene. De fleste er på useriøse sosiale medier, i ulike grupper, som politikerne ikke behøver å gå inn på.

I kommentarfeltene til Haugesunds Avis har det vel aldri vært så rolig som nå. Det bør også være et tankekors for redaktøren. Det frie ord er noe av det beste med Norge.

Noen redaktører har til og med gått så langt som å stenge kommentarfeltene. Det koster for mye å ha folk til å passe på dem døgnet rundt.

Dette er med på å lede de verste nettrollene til steder som mangler all form for kontroll.

All denne oppmerksomheten de som driver med netthets og verre ting får kan slå motsatt vei. Flere av dem er så opptatt av å bli hørt, at det kanskje er like lurt å tie dem i hjel. I hvert fall til et visst punkt.

For noen er fortsatt all reklame god reklame. Det forteller historien.

Synd, men det går ikke an å snakke seg fra det.

Sigurd O. Larsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags