Om globalistene i Frankirke

Av
DEL

LeserbrevArvid J. Stueland skriver i Haugesunds Avis den 5. desember om hvordan såkalte «globalister» har ødelagt Frankrike, og hvordan innvandring har brakt landet inn i borgerkrigslignende tilstander som vi så begynnelsen på forrige uke. Da må det være lov å minne om følgende.

For det første dreide opptøyene i Paris seg om en drivstoffavgift. I utgangspunktet var det en rolig markering, men så tok ulike radikale grupper over for å lage regelrett bråk. Det var ikke noen demonstrasjon som hadde noe med innvandring å gjøre.

Vi så jo selv hvordan sinnene kom i kok i Stavanger med innføringen av ny bomring. Dette har ikke noe med «globaliser» å gjøre, men at folk føler stadig nye utgifter kommer til. Og det har noe med forurensing å gjøre, ikke «globalisme». 

For det andre pleier det ofte å være ganske heftige demonstrasjoner i Frankrike, for eksempel kan taxi- sjåfører blokke veier, det kan være mye uro i bydelene. Det har vært en del uro i bydeler med en del innvandring fordi arbeidsledigheten har vært høy. Igjen har det ikke noe med «globalisme» å gjøre. 

Jeg vil utfordre Stueland til å forklare hva han mener med at «globalistene får ture fram som de vil»  – for meg høres dette ut som nasjonalistisk vås som ikke tar inn over seg den komplekse verdenen vi lever i, men mest av alt prøver å høres ut som en slags mini – Trump. 

heine vestvik

Haugesund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags