Oslo-banden i NRK

Av
DEL

LeserbrevOlsen-banden er borte, men Oslo-banden lever i beste velgående. Det ser vi på NRK hver morgen, ettermiddag og kveld.

Forstå meg rett: Nyhetssendingene og aktualitetsprogrammene er det beste med NRK. Det er en fornøyelse å se og høre de dyktige programlederne i Politisk kvarter, Dagsnytt atten og Debatten.

Det som ikke er fullt så bra, er at det er de samme som går igjen. Det hører med til sjeldenhetene at folk utenfor hovedstaden sitter ved det runde bord.

Og det er synd. For det svekker mangfoldet. For ordens skyld må det sies at det av og til dukker opp en trønder, en nordlending, og til og med et par fra Vestlandet. Trolig for å vise resten av det norske folk at de skjeler til oss også.

Det er flere hundre tusen som følger disse sendingene, spredd rundt i dette vidstrakte landet. Og selv om de fleste holder til på Østlandet, bor det også en del tusen utenfor Oslo-gryta.

Ofte ønsker jeg å se en bonde, en industriarbeider, en rørlegger eller en elektriker mene noe i NRK om aktuelle saker. Og kanskje noen er blitt invitert også. Og er de det, og har takket nei til å komme, er trolig årsaken at de ikke har tid.

Noen må holde hjulene i gang også. Alle er ikke akademikere – eller offentlig ansatte – som kan ta seg fri omtrent når de vil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags