Renvasking av "Elvis"

Av
DEL

LeserbrevI HA den 17.10 kan vi over 2 sider lese om innehaveren av uteplassen «Rabinowitz», Jan Helge «Elvis» Johannesen, og hvordan arbeidshverdagen hans er som eier av puben med tyske turister etc. En ting er spørsmålet om nyhetsverdien av selve artikkelen, men litt interessant blir det jo å lese om hvordan han kommenterer det filmklippet som har florert på nettet der han presser en kvinne uten klær til å bøye seg ut av vinduet overfor puben en lørdagskveld mens han holder en stekepanne over henne. Det ser ikke bra ut, spesielt ikke for denne kvinnen. Han skriver han har «dårlig samvittighet» overfor sin egen familie, og at han «kunne ha spart dem for det».
Men hva med denne kvinnen som ser ut som hun blir tvunget ut av vinduet, og som får bilder av sin kropp spredt ut over nettet? Jeg forstår ikke noe mer av å ha lest den artikkelen om hvorfor det i hele tatt skjedde, og om det for eksempel var noe denne kvinnen deltok på frivillig eller ikke. Det ser ikke særlig frivillig ut for dem som har sett klippet.
Jeg savner dette perspektivet fra H.A når denne saken først skal beskrives i media. Slik artikkelen framstår nå virker den mer som en slags renvasking av «Elvis» etter en særs kompromitterende episode, og at det er dette som er målet til journalisten med artikkelen. Og det er mer 1960 enn 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags