Respektløst av Tho

Haugesunds Avis er først og fremst for leseren.

Haugesunds Avis er først og fremst for leseren. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNår ansvarlig redaktør Einar Tho bruker en hel side på et maratonløp i Wien, er det fristende å spørre om det er angrefrist på abonnementet.

Dette er totalt respektløst overfor lesere som først og fremst er interessert i lokale saker. Riktignok kommer redaktøren med noen linjer til slutt om et maratonløp på Karmøy, men det er også alt.

Rett skal imidlertid være rett. Haugesunds Avis er i den senere tid blitt flinkere på lokalstoff, og derfor var det helt unødvendig av Tho å gi dette riper i lakken. At han selv er levende interessert i fysisk aktivitet bør han holde for seg selv. Det fortjener på ingen måte en hel side i byens eneste avis. Det er misbruk av stillingen.

Einar Tho vet like så godt som noen annen at av ti interessante saker, vil den ellevte uinteressante være den leseren husker best. Samtidig må det understrekes at Tho ikke er den eneste redaktøren i verden som bruker avisen sin til å fremme egeninteresser. Det har også skjedd tidligere i Haugesunds Avis.

Men det må ikke være en sovepute for at andre kan gjøre det. Haugesunds Avis er – som alle andre aviser – først og fremst for leseren. Så får redaktørenes egeninteresser komme i annen rekke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags