Rogaland får 16,5 millioner til kurs

Av
DEL

MeningerDenne uka har regjeringen fordelt 16,5 millioner kroner til bedrifter og kommune i Rogaland for 2018 til forskjellige kurs for kompetanseheving. Ordningen kalt Kompetansepluss deler ut tilskudd til opplæring til 75 prosjekter i Rogaland. Det trengs i et fylke som er i omstilling.

Arbeidslivet stiller stadig større krav til at folk som er i arbeid får utviklet kunnskapen og ferdighetene sine. Derfor er det fint at så mange arbeidsgivere får muligheten til å gi opplæring til sine ansatte.

Høyre, Frp og Venstre har i regjeringserklæringen slått fast at det skal satser mer på kunnskap. Nå får mange bedrifter støtte til å gi ansatte opplæring i lesing, skriving, regning, data og norsk.

Mange har nok kjent på: Vil det være behov for meg i framtidens arbeidsmarked? Som Statsministeren har sagt er det ingen som skal gå ut på dato. Derfor satser denne regjeringen på Kompetansepluss.

Ordningen bidrar også til integrering. Mange av prosjektene går til norskkurs og opplæring rettet mot innvandrere.

Kravene til omstilling i arbeidslivet gjør at vi trenger å videreutvikle kunnskapen og ferdighetene våre. Det satser regjeringen på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags