Sanglivet blomstrer

Av
DEL

MeningerDet synges over hele jorden! Ulike toneganger, ulike klanger og ulike språk.

Menneskestemmen er et unikt instrument! Og de fleste mennesker har glede av sang. Aktivt så vel som passivt.

For meg er det ekstra stort å synge sammen med andre: fellessang i forsamlinger, og i større eller mindre grupper. Korsang er det aller beste!

Etter det som har skjedd på korfronten de siste ukene her på Haugalandet, kan vi trygt slå fast: korsangen lokalt blomstrer som aldri før!

Vi har etter hvert vent oss til at avisene ikke dekker korkonserter lenger. Da må andre trø til!

Jeg drister jeg meg til å trekke fram fire korbegivenheter som har utmerket seg de siste to ukene: kammerkoret Cantus Vitale holdt en vellykket jubileumskonsert i Udland kirke, Vår Frelsers kirkes kantori sang vakker kormusikk for fastetid samme kveld, koret ved Skeisvang vgs. holdt en flott jazzkonsert midt i uken, sammen med storband, og nå sist søndag ga kammerkoret Bocca sitt publikum en strålende koropplevelse i byens hovedkirke, sammen med det lokale symfoniorkesteret.

I tillegg til de nevnte korene, fins det en rekke andre gode kor i distriktet, som alle jobber seriøst, og deler sin sangglede med små og store tilhørerskarer. Jeg synes alle korene våre skal ha honnør for innsatsen de legger ned, for å gi andre gode opplevelser.

Som kirkemusiker og korsanger, har jeg et motto for sanggleden min: «Jeg synger, altså lever jeg; jeg tror, altså synger jeg»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags