Savner filmanmeldelsene

Av
DEL

LeserbrevFilmanmeldelser er et savn i Haugesunds Avis. Det er de større avisene som ser ut til å ha monopol på dem.

En del av forklaringen til avisen er at de fleste bare ser på terningkastene. Derfor går det an til en viss grad å forstå det, for det ligger også mye arbeid bak anmeldelser.

Men det burde ikke bare være de større avisene som vurderer om en film er god eller ikke. Eller om den ligger midt på treet. Det er synd, for anmeldelsene spriker så det holder.

Ta for eksempel anmeldelsene på to nye filmer som går på Edda og andre kinoer i Norge nå. VG gir «Rambo: Last Blood» – med en aldrende Sylvester Stallone – en prikk på terningen – mens de fleste andre anmelderne triller terningen til tre.

Og Dagbladet roser hovedrolleinnehaver Brad Pitt i «Ad Astra» bokstavelig opp i – eller mer presist – over skyene, og gir den terningkast 5. Filmpolitiet til NRK er mer reservert, men gir den en firer, noe også flere andre gjør.

At det er VG som er mest kritisk, er ikke overraskende. Ofte kan det se ut som det går sport i å være det. Og det er ingen hvem som helst som anmelder filmene, de fleste anmelderne har gode filmkunnskaper.

Det har også Trine Styve Varlo i Haugesunds Avis, selv om det ikke alltid var like lett å være enig med henne. Men det er av mindre betydning, anmeldelsene hennes er savn. Trolig også for Edda kino.

For selv om de fleste kinogjengerne ikke kom lenger enn til terningkastene, var det noe – det også.

Samme hva terningen landet på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags