Sjokkert over tannhelsevedtak

Av
DEL

LeserbrevSveinung Stensland (H) tordner over Aps vedtak om å sidestille tannhelse med andre helsetjenester. Stortingsrepresentanten fra Haugesund mener det vil gå utover andre tjenester i helsesektoren.

Med økende utfordringer innen helsetjenesten og en aldrende befolkning, er det svært uklokt å likestille tannhelse med andre helsetjenester, mener Stensland, som er helsepolitisk talsmann i Høyre.

Sidestillelsen vil koste minst 12 milliarder og innebære et stort press på helsetjenesten for øvrig, hevder Stensland, som mener at vedtaket kan føre til kutt i sykehus, fastleger og eldreomsorg.

Summen av nye velferdstiltak samt å vise oljenæringen ryggen, går ikke i hop og er direkte uansvarlig. Ap synes å være uten kontroll, det er ingen sammenheng i politikken, mener Stensland, som er sjokkert over vedtaket.

Men så er heller ikke Stensland verken trygdet, arbeidsløs, sosialklient, minstepensjonist eller alenemor. Stortingsrepresentanter med millionlønn har råd til tannlegebesøk, og er dermed ikke blant de snart to hundre tusen i Norge som ikke har det.

Stensland og Høyre har trolig ingenting å frykte. Tannhelse har i mange år vært et yndet tema blant politikere, og som regel like før et valg.

Så Ap er ikke det eneste partiet som har gått inn for at tannhelse skal finansieres på lik linje med andre helsetjenester.

Det har blitt med festtalene, og blir det nok denne gangen også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags