Skeisvannet vest tur/sykkelsti

Elven/ bekken som skal holde vannet friskt i Skeisvannet vest .....

Elven/ bekken som skal holde vannet friskt i Skeisvannet vest ..... Foto:

Av
DEL

LeserbrevProsjektet med sykkel/tursti langs Skeisvannet vest er igjen kommet for dagen. Leser i avisen at kommunedirektøren står steilt på at nå skal denne saken bankes igjennom. Kartet over område som sto i avisen, viser en idyll som ingen har sett. Som daglig bruker av området har jeg aldri sette at det er elver eller rennende bekker uti denne vika som skal «mures» inne av moloer og en liten bro. Denne vika vil, om prosjektet gjennomføres, bli en illeluktende sump, som vil forringe hele området.

Det er ingen tilførsel av friskt vann om dette prosjektet gjennomføres. Å ekspropriere privat eiendommer uten at dette er samfunnsnyttig, er et overgrep som de berørte skulle vært foruten. Det er allerede vei som er godt brukende bare noen meter lengre. Kostnaden ved prosjektet er som antydet 10–15 millioner som nok kommer til å overskredet betydelig. Så spørsmålet mange stiller seg er hva er nytten av denne veien og ikke minst kostnaden. At kommunen har ødelagt Stormyra som BMX-bane, burde tenne et lys for bystyret som skal ha saken til behandling om kort tid. At ikke også vika i Skeisvannet vest også blir ødelagt for alltid.

Bruk heller pengene på Kvalsvik bad som bærer preg av typisk kommunalt forfall. For er det noe kommunen ikke kan, så er det å vedlikeholde det de selv eier, unntatt kontorbyggene de selv sitter i. Vi leste for kort tid siden i avisen, at sykkelveien fra Karmsundgata ned til Salhusvegen var kostnadsberegnet til 6–700.000 kroner, men viser seg å koste rundt 3,5 millioner, mer enn femdoblet kostnad. Så hva vil prosjektet med tur/sykkelstien koste om den blir gjennomført? Jeg bare grøsser med tanken, da dette slår ut på eiendomsskatten opp til 9 på Richters skala og selvsagt andre avgifter. Vil be leserne av avisen merke seg hvilke partier i bystyret som banker denne saken igjennom, og sørge for at de ikke har jobb på rådhuset etter årets kommunevalg. At AP er for var ingen bombe, da de er kjent for å dele det andre skaper av verdier, men at miljøparti som SP og MDG er for er et overraskende. Det med tanke på at hele vika i Skeisvannet vest vil bli en illeluktende sump og ødeleggende for område og oss brukere av eksisterende tursti, som er mer en god nok.

Legger ved bilde av det kommunen mener er rennende bekk som skal holde liv i vika etter molobygging og ny holme for fuglene. Det er frustrerende å registrere at vi har lokale politikere som kan finne på så mye tull og godkjenne dette med åpne øyne. Mange stiller seg undrende til om de i det hele tatt har tatt innover seg denne kostnaden av skattekroner, og ta sjansen på å få vika ødelagt. Stopp galskapen og bruk fornuft. Vi vet alle at dette prosjektet er en kostnadsmessig bombe, og ikke minst ødeleggende for eiendommene som også foringer betydelig i verdi. Ingen eller svært få brukere savner denne prosjekterte turstien. Veien rundt vannet vest, er mer enn god nok. Det tar kun 3–5 minutt å gå rundt via Stormyra, eller rettere sagt jungelen der BMX banen en gang var.

Til slutt så mener jeg at de som om mulig, får godkjenne dette i bystyret, stilles til ansvar når resultatet viser at vannet innenfor turstien er råttent og illeluktende. Vi brukere av området godtar ikke at folkevalgte skal rasere vårt turområde. At fylkesmannen har godkjent dette er mer enn underlagt. Jeg sender bilde til Meltvedt Kleppa av « fossefallet» fra Stormyra som renner ut i vika. Kanskje hun da får noe å tenke på?

HELGE KALLELAND

Pensjonist, Gard

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags