Sosiale medier er virkelig det livet vi lever?

Av
DEL

LeserbrevSosiale medier hjelper oss til å kommunisere og for å dele informasjon hvis det er noe å dele og å vite hva som skjer i den verden lever vi i. Når vi snakker om sosiale medier, kan vi alltid dele det i to deler. Den først delen er positiv side, her har vi, Twitter, avis og nyhet, og på den andre delen er negativ side, her er det, insta, snapchat osv. Spiller disse mediene sannheten om livet ditt?

Alle har lov å legge ut hva de vil legge ut. Men det vil ikke si at vi kan ikke beskytte livet vårt. Vi mennesker tar sosiale medier som vår verden, og vi glemmer den verden virkelig vi bor. En stor del av dagliglivet vårt legger vi ut bilde av hva vi gjør, spiser, dagens outfit eller tilfeldig tull på insta og snapchat.

Vi får mer oppmerksomhet på sosiale medier enn det vi får i virkelighet. Det virker som vi glemmer hvem vi er. Vi lever i den digitale verden og vil finne hjelp der, i stedet for å la venner og familie hjelpe oss med det som plager oss.

Da jeg var 18 år, pleide jeg å bruke tiden min på sosiale medier. Jeg brukte tiden min til å kommunisere med folk som var lenger vekk fra meg, og glemte de som var nære meg.

En dag oppdaget jeg at sosiale medier var der for meg for en periode, men familie og venner skal alltid være der for meg når jeg trenger dem. Da var det allerede for seint, for jeg hadde ikke vært der for de personene som betydde mye for meg, før de mistet livet sitt.

Livet handler ikke å konkurrere med andre sitt liv. Vi er herre over eget liv. Det er ikke livet vårt som leder oss, det er vi som leder det og velger hvordan vi vil leve det.

Nå er det på tide å vise at vi ikke er avhengig av sosiale medier. Vi bør bruke tiden vår på folk som vi er glade i, og gjøre det som gir oss glede. De som bryr seg om deg, kan de ikke være der for alltid. Jeg håper at du kan gjøre det som er rett for deg, mens du fremdeles har sjansen.

PM Sumaile

Hei! Navnet mitt er PM sumaile Batu fra Burundi og har bodd i Norge i 3 år. Nå jeg går på videregående skole.

HAUGESUND

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags