Spørsmål til «JA»-partiene om veinettet i Karmøy

Et av vegvesenets forslag til ny trasé mellom Veakrossen og Helganes. Alle vegvesenets forslag til traseer har fått kraftige innsigelser fra kontrollorganene.  på seg.

Et av vegvesenets forslag til ny trasé mellom Veakrossen og Helganes. Alle vegvesenets forslag til traseer har fått kraftige innsigelser fra kontrollorganene. på seg. Foto:

Av
DEL

LeserbrevAp, KrF, Høyre og Karmøylista bruker store ord om en ny fv. 47 på Karmøy. Det er ikke måte på hvor bra det skal bli – ja, hele Karmøy vil blomstre, sier de. Man må bare si «JA» (for eksempel Høyre har «Karmøy er en Ja-kommune» som valgkampslagord)!

Men veibygging er realpolitikk. Det er sannsynligvis ikke penger i Haugalandspakken til både Fagerheim-Ekrene og omkjøringsveien, og det er absolutt ikke penger til Veakrossen-Helganes.

Veakrossen-Helganes har fått en haug med innsigelser på seg, og det kan ta 10–20 år før den blir en realitet – om den i det hele tatt blir en realitet.

Omkjøringsveien har fått ny innsigelse på seg, og det vil sannsynligvis ta flere nye år før vi får en endelig avklaring – det har allerede tatt 12 år.

På grunn av disse to langvarige og langt på vei mislykkede veiprosjektene, henger deler av veinettet i Karmøy og blør.
Hvor lenge skal vi vente før kommunen rydder opp i rundkjøringer og flaskehalser nordover? Hvor lenge skal vi vente på opprusting av veinettet i Åkra sentrum? 5 nye år? 10 nye år? 20 nye år?

Jeg utfordrer gruppelederne i Ap, KrF, Høyre og Karmøylista til å besvare følgende spørsmål:

1. Hvordan har dere tenkt at en ny fv. 47 fra sør til nord på Karmøy skal finansieres i fremtiden? Nye bompengepakker? Hvor lenge skal bompengepakkene eventuelt vare?
2. Hvor lenge skal vi vente på en opprusting av veinettet nord på Karmøy?
3. Hvor lenge skal vi vente på en opprusting av veinettet i Åkrehamn sentrum?
4. Er Karmøy-rådmannens forslag til et «alternativ E» en god løsning på problemene?

Karmøybuen fortjener tydelige og konkrete svar på disse spørsmålene, for det er snart valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags