Stuelands vrangforestillinger

Av
DEL

Leserbrev(Dette innlegget er et svar til Arvid Stuelands innlegg om innvandring. Innlegget er forkortet og redigert etter publisering for å fjerne en del ufine karakteristikker. Haugesunds Avis ber debattantene holde et nøkternt språk, spesielt i kontroversielle saker. Red.)

La oss ta noen fakta først. Kriminalitetsforskningen viser rett nok at det er en høyere andel gjerningspersoner med innvandrerbakgrunn sammenlignet med resten av befolkningen – men det Stueland «glemmer» å si er at denne overrepresentasjonen har GÅTT NED over tid.

Stueland vil også sette bremsene på når det gjelder innvandring. Det kalles å slå inn åpne dører; siden 2011 har netto innvandring gått fra rundt 50 000 i året til i underkant av 20 000 i fjor. Ikke siden 2005 har Norge tatt imot færre innvandrere enn i 2018. Men jeg antar at Stueland ikke vet forskjell på flyktninger og innvandrere – og her blander epler og appelsiner etter hva som passer best for å underbygge egne grumsete påstander!

Stueland varsler også dystopia om innvandringen fortsetter og hevder vi snart havner som minoritet i eget land. Tall med flere siffer kan selvsagt være vriene å forstå, men Stueland bør kunne forstå at når dagens Norge har under en million bosatte med innvandrerbakgrunn, så vil aldri etniske nordmenn bli en minoritet i eget land.

Og helt til slutt, siden vi ser litt på tall og fakta; over 70 prosent av nordmenn mener heldigvis at innvandrere beriker det kulturelle livet i Norge og bidrar aktivt i arbeidslivet. Folk som Stueland er altså som en minoritetsgruppe å regne – og det kommer de selvsagt også til å forbli!

Anders Lorentz

Lærer og samfunnsdebattant

Haugesund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags