Sympati på avstand

Av
DEL

LeserbrevPolitikerforakten i Norge gjenspeiles i en undersøkelse InFact har utført for Haugesunds Avis. Det bør ikke overraske noen.

Og ikke minst i den siste tiden hvor flere av de folkevalgte er beskyldt for trakassering og bedrageri. Dette har ført til at enda flere politikere har fått svekket tillit fra sine velgere.

Ta metoo-sakene for eksempel: Det er lett å forstå at enkelte kvinner – som i flere tilfeller bare var tenåringer – reagerer når en framstående politiker prøver å sjekke dem opp.

Like lett er det å forstå at de også misliker kyss, klem og annen berøring. Men alle politikerne som er blitt anklaget for dette, har også kommet med uforbeholdne unnskyldninger. Og de har fått sin straff. Flere har fått den politiske karrieren sin ødelagt på grunn av disse handlingene.

De fleste sakene er ikke forbrytelser. Det er ingen forbrytelse å sjekke opp noen selv om man er toppolitiker. Og de fleste varslene kom mange år etter at de hadde skjedd. 

Men likevel er tilliten til disse politikerne borte, selv om det er utallige kvinner og menn uten politiske verv som har gjort mye verre ting. 

Forskjellen er at det her er snakk om politikere som skal vise vei for resten av befolkningen. Og derfor forventer man at de holder sin sti ren. 

Men det er mange som mener at straffen er unødig hard, ikke minst av pressen som har hatt store oppslag på alle som en. For når folkevalgte gjør noe galt er det nesten utilgivelig.

Men bare nesten. For etter regn kommer sol. Mange av politikerne som har gjort ting de ikke burde, blir nå møtt med en bølge av sympatierklæringer. For det er ingen tvil om at de ikke har det godt med seg selv nå.

Det har alltid vært lett å støtte opp om folk på avstand. Det viser alle innsamlingsaksjonene til folk som lider både her i Norge og utenfor landets grenser.

Da er det ikke måte på hvor romslige og gavmilde man er.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags