Til SR-bank – fra en annenrangsborger

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det utgår i disse dager et bud fra keiser Augustus om at alle norske borgere skal telles og registreres med norske pass i alle banker. Eller kanskje det var fra Finanstilsynet? Jeg har ihvertfall fått beskjed om å komme og registrere passet mitt hos dere. Uten fremvist pass, vil jeg bli fratatt bank-id og miste muligheter til å betale regninger, logge mg inn i nettbank og mobilbank og også miste mulighetene til å logge meg inn med med dette på andre offentlige sider.

Dersom jeg velger å ikke komme innom banken innen et visst tidsrom, kan jeg til og med miste retten til å ha bankkonto hos dere. Nå har det seg slik at mitt pass er utgått på dato, da jeg av helsemessige grunner ikke har bruk for pass, rett og slett! Dette gjør meg da til en slags annenrangsborger i mitt eget land.

Mener virkelig SR-bank at alle landets borgere har gyldige pass? Da jeg henvendte meg til en kundebehandler i banken, fikk jeg bare beskjed om å skaffe meg nytt pass. Som jeg selvsagt må betale for selv, selv om jeg ikke har bruk for det til noe annet. På spørsmål om ikke gyldig bilsertifikat var godt nok, fikk jeg til svar at jeg ikke kunne få bank-id ut fra dette alene.

Nå har jeg vært inne på Finanstilsynets sider. Der skriver de 13. september en presisjon til reglene sine og her står det at bilsertifikat, ut fra deres regler, kan likestilles med pass. Videre står det at de ikke har skjerpet kravene til legitimering av bank-id. Videre står det også at bankene kan utarbeide egne regler som innebærer strengere krav enn hva som er nevnt – for eksempel krav om at kun pass er gyldig identifikasjon – dette er imidlertid ikke et krav fra Finanstilsynet.

Så dermed er det altså SR-bank som på egenhånd har bestemt at kun pass er gyldig i denne sammenhengen. Selv om dere altså prøver å gjemme dere bak Finanstilsynet. Det er dere som har bestemt at jeg, og sikkert mange andre, nå skal bli annenrangs borgere uten pass. Har dere en rimelig fornuftig forklaring på dette og har dere tatt innover dere alle konsekvensene av denne beslutningen?

Hilsen en med et 30-årig kundeforhold!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken