Tilstrekkelig tid hos fastlegen

Av
DEL

LeserbrevVar hos fastlegen min her forleden for oppfølging av min helse.

Under samtalen med han kom det fram at han ikke hadde tid til ta en samtale angående medisinering i forhold til helsetilstand. Årsaken til dette var at han, av helsemyndighetene, var anbefalt at normen for hvor lenge en fastlege skal bruke på hver pasient er totalt 15 minutter. Til overmål, kunne han fortelle, at i denne «kvoten» lå også tid til ev. forarbeid og nødvendig etterarbeid etter konsultasjonen.

Hvor er vi på vei når legene får retningslinjer som medfører at de snart ikke har tid til å lytte til sine pasienter, som er dem som er eksperter på sine symptomer?

Videre, har ikke fastlegen selv et ansvar over for sine pasienter til å utfordre denne kvoten og sette av tilstrekkelig tid til sine pasienter uavhengig av hva disse retningslinjene sier?

Er vi kommet dit hen at systemet trumfer alt og det ikke brukes sunn fornuft i forholdet lege/pasient med tanke på å ha en fornuftig dialog?

Er også ønske om profitt et moment i dette i forhold til ønske om å prosessere så mange som mulig gjennom på en konsultasjonsdag?

Jeg bare spør!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags