Uheldig inngang til debatt!

Av
DEL

LeserbrevLa det først og fremst være sagt; Drapet på kirkegården den 19. februar er grusomt og fullstendig meningsløst. Personen som er mistenkt for drapet er åpenbart alvorlig syk og alt tyder på at han burde ha vært beskyttet for seg og andre.

Men i lørdagens Haugesunds Avis går stasjonssjef Edgar Mannes ut etterlyser debatt blant fagfolk og politikere om hvordan samfunnet skal håndtere gjengangere innenfor rus og psykiatri. I samme sak blir det og advart om at det finnes flere personer i samme «kategorien» som den siktede. Oppslaget har overskriften «Ekstra bekymret for ti».

Et slikt oppslag gjør meg bekymret.

For hva er egentlig poenget med å tallfeste et potensielt antall farlige personer i Haugesund og omegn? Er det viktig at allmennheten vet at det går sånn ca. 10 tikkende bomber rundt i gatene i distriktet vårt?

For all del. Debatten knyttet til rus og psykiatri er enormt viktig, men her må både politi, presse og politikere holde tunga beint i munnen. Jeg tror at slike mediesaker skaper frykt, skepsis og tvinger folk som sliter opp i et hjørne. Debatten som Mannes og flere  etterlyses blir deretter.

Konsekvensen av slike oppslag er i alle fall ikke at den lille promillen av potensielt farlige folk som Mannes snakker om blir mindre syke eller mindre farlige. Men en konsekvens som er høyst reell og veldig alvorlig, er at andre mennesker som lever ekstremt vanskelige liv blir ytterligere stigmatisert, mistenkeliggjort og fryktet. 

Debatten som etterlyses må tas. Men den må tas på rett premisser.   

Trine Meling Stokland

Bystyrerepresentant for Haugesund SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags