Umoral er ikke straffbart

Av
DEL

LeserbrevDet er ennå uklart hvor mange som har blitt ofre for feiltolkninger i trygdesaker i Norge. Og det blir ikke færre av at enkelte politikere heller bensin på bålet.

Det er først og fremst politikere i Senterpartiet og Fremskrittspartiet som mener at forskriftene fra 2012 ikke burde blitt endret. Dette er høyst betenkelig med tanke på hvor mange som har fått livet sitt helt eller delvis ødelagt på grunn av at Nav og domstolene har feiltolket loven.

Signalene fra disse politikerne er med på å gi andre skeptikere vann på mølla. Når man mottar trygd får man vær så god holde seg i landet som de får den av. Ser flere av dem ut til å mene.

Det politikerne og flere andre ikke ser, er den vanvittige forskjellsbehandlingen dette ville vært. Man må altså ha en jobb for å få lov til å dra utenlands. At mange er for syke til å klare å jobbe, ser det ikke ut for at de tenker på.

Dessuten er det like lett å få tak i arbeidsledige i Spania som i Norge, dersom det venter en jobb til dem. Det går fly flere ganger daglig.

Flere mener at det var umoralsk å ikke bry seg om hva Nav sa, og som likevel dro utenlands. Det har de selvfølgelig lov til å mene i et land hvor ytringsfriheten står høyt.

Saken er bare den at umoral ikke er straffbart.

Derfor bør både politikere og de som holder med dem, godta forskriftene som nå ligger på bordet. Ofrene har gjennomgått nok. Det er høyst umoralsk å gjøre det verre for dem.

Minst 36 har urettmessig blitt fengslet på grunn av at få eller ingen i embedsverket har fått med seg lovendringene. Og at mellom to og tre tusen andre har blitt fratatt penger de rettmessig skulle hatt.

Forhåpentligvis får de pengene de har krav på tilbake. Verre er det med de psykiske lidelsene. De kan ikke helbredes med penger. Og kanskje vil enkelte slite med dem resten av livet.

Bare det bør være et tankekors – også for dem som vil ha de gamle forskriftene tilbake.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags