Underskudd som fortjent

Av
DEL

LeserbrevArrangører av flere festivaler ser ut til å tro at alle kan kjøpe billett på nett. Det er å overvurdere et eventuelt publikum.

For i dag får du ikke lenger kjøpe billett i luken på flere av arrangementene. I dag må du inn på nettet med visakort eller mastercard for å oppleve konserter med dine favoritter.

Skal du få med deg Aurora Aksnes i Maritim Hall i Haugesund eller 10CC på Tysnesfest, må du kunne disse tekniske finessene. Og kan du det ikke, må du få spørre naboen eller andre om hjelp. Noe mange vegrer seg for.

Det er fremdeles flere hundre tusen i Norge som ikke har eller kan internett. Dette bør arrangører og andre som forlanger nettbetaling, ta innover seg.

En som hadde lyst til å gå på konserten med Aurora i oktober, fikk klar beskjed om å bestille på nettet. Personen ble imidlertid tilbudt hjelp av personalet. Da måtte vedkommende ta med bankbrikken så kunne de være behjelpelige. Dette føltes både flaut og nedverdigende for personen.

Men siden Maritim Hall bare har plass til 1100, var det best å være tidlig ute. Og det ordnet seg til slutt – med hjelp av naboen.

De siste årene har mange arrangementer gått med underskudd. Tysnesfest – for å ta en av de aktuelle – hadde i fjor et underskudd på fire millioner kroner.

Men når de og mange andre stenger ute deler av en større målgruppe hvor de fleste har en solid økonomi, kan dette være en av grunnene til de røde tallene.

Og da får de det underskuddet de fortjener.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags