Våre tillitsfulle folkevalgte

Av
DEL

MeningerÅ bli innvalgt til å representere folket på Stortinget, må vel for de aller fleste mennesker som driver med aktiv politikk, være det høyeste ønske man kan oppnå. Veien fra lokal og ev. fylkespolitiker har nok for de fleste vært hard og lang.

Når man så endelig har passert nåløyet og fått et sete på Løvebakken kan man med stolthet kalle seg for en av Norges 169 fremste tillitsvalgte.

Som innvalgt stortingsrepresentant er en allerede igjennom valget blitt vist folkets tillit for å representere på en god og tillitsfull måte i henhold til Norges lover og regler.

Som stortingspolitiker er alt arbeid, oppgaver og representasjon basert på tillit og frihet under ansvar. Og slik må det være.

Vi er alle kjent med den siste tids hendelser der tre politikere er politianmeldt for å fremme økonomiske krav igjennom bl.a. reiseutgifter på reiser som aldri har vært gjennomført. Sakene er som nevnt politianmeldt og før eller senere kommer det en avgjørelse og ev. en dom.

For undertegnede er dette saker som jeg ikke er så veldig overrasket over. Setter man fram en «honningkrukke» som det ikke er kontroll med hvem som forsyner seg av, er dette en lett sak for svake sjeler å forsyne seg av.

Det jeg imidlertid ikke kan forstå er at hvis noen har uregelmessig tilegnet seg økonomiske midler igjennom utroskap (jeg kaller det for stjeling) og blitt dømt for dette, så skal vedkommende stå tiden ut som folkevalgt på Stortinget……!!

Skjer noe slikt i det private næringsliv, så er det som regel sparken på dagen. Men på Stortinget skal man altså fortsatt møte og representere, selv om man har tapt tillit.

Det ville vært en mer naturlig og forståelig ting for folk flest å la vedkommende representant fratre umiddelbart etter en ev. dom, og at en vara rykker opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags