Vi må selge for å bygge nytt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Byens barnehager mangler 170 barn. Vi har mer barnehage enn vi faktisk har behov for i øyeblikket. Ingen indikasjoner går i retning av at dette vil endre seg med det første.

Allikevel går bystyrets flertall for å bygge en ny barnehage nå. Forstå det den som kan.

Nye låneopptak til formålet er Kr. 42.5 millioner kroner.

Under budsjettbehandlingen i Haugesund bystyre den 7. desember blir det sannsynligvis vedtatt en økonomiplan som inneholder tunge, og i noen grad nødvendige investeringer.

I hovedsak til nye skolebygg.

Dette er en fortsettelse av flere års arbeid Haugesund Høyre har gått i bresjen for, og som vi er glade for at Arbeiderpartiet viderefører.

Det som skiller partiene i bystyret er ikke om en skal bygge ny Haraldsvang skole eller ikke. Det er hvordan dette skal finansieres. Ny låneeksponering på ytterligere 7 – 800 millioner kroner er drøyt nå, når rentenivået er ventet å stige.

Dersom kommunen får en uventet svikt på inntektssiden, eller en sprekk på kostnadssiden de nærmeste 3 – 4 årene, så vil kommunens lånegjeld nærme seg tre milliarder kroner. Det er mye.

I Høyres forslag til ny økonomiplan forutsettes kapitalisering/salg av kommunal eiendom, hvor inntektene brukes til å redusere nye låneopptak. Det er ikke nødvendig for kommunen å eie tomtearealer som kan selges ut til god boligutvikling.

Det er heller ikke nødvendig å eie kommunale bygg som ikke lenger er i bruk. Bla. a. Stølen og Skåreheimen er gode eksempler på dette.

I lys av dette bør det være en tanke, kun å låne seg opp til nødvendig investeringer. Kun det.

Gudvin Selsås

Bystyrerepresentant, Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken