Mer plast en fisk i havet

Av
DEL

LeserbrevHver gang du bommer på bossbøtten eller kaster søppel på bakken havner det i magen på en fisk, en fugl, en hval, en reke og mange dyr dør hvert minutt fordi du kaster søppel på bakken.

Det forsvinner ikke!

Jeg syntes det er helt forferdelig å tenke på dette. Hvert eneste år havner det 15 tonn plast i havet bare fra oss i Norge. I verden havner det 15 tonn plast i havet hvert minutt døgnet rundt! Ingenting av plasten som vi kaster i naturen forsvinner, det blir bare til bitte små biter, som oftest er de rundt 5mm eller mindre. F.eks. en plastikkpose bruker 20 år på å “råtne” selv om den bare blir til mikroplast, en brusflaske vil bruke 500 år på å “råtne” men da vil den bare ha blitt til mikroplast!

Vent med å kaste søppelet

Mitt poeng er at neste gang du har drukket opp en flaske med brus eller har spist opp sjokoladen din vent med å kaste den til du kommer til et sted å kaste den. Hvis vi fortsetter slik vil det være mer plast en fisk i havet i 2050! Det kan ikke være så vanskelig å vente med å kaste søppelet til du kommer til en bossbøtte.

Et spørsmål

Hver dag kommer det på nyhetene, i avisen eller ett nettsted at vi må gjøre noe med dette problemet, men det skjer jo ingenting vi bare fortsetter å kaste plast på bakken, vi fortsetter å kaste ting i havet. Men derfor har jeg et spørsmål, er det sånn vi vil ha det, at det er mer plast enn fisk i havet?

Sofie Marie Øie Andersen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags