Fjerning av parkeringsplasser

Av
DEL

LeserbrevDet planlegges stadig å fjerne flere og flere parkeringsplasser i og nær Haugesund sentrum.

I Salhusvegen er det planlagt sykkelveg fra Karmøy til sentrum, og likeså nå planlegges det i Rogalandgata. I tillegg fjernes det litt etter litt i sentrum med å lage parkeringsplasser om til parker. Skjoldavegen har allerede opplevd «forbedringen», uten at det ser ut til å ha blitt noe nytt Soho eller Grünerløkka av den grunn.

Denne politikken vil ikke skje uten konflikt. Det vil også være et tap av den opplevelsen vi har av byen. At det er en relativt liten by som Haugesund hvis en har bil. At sentrumsbrukere som har bil blir skadelidende er også uten tvil. Det skal påpekes at mange som arbeider i sentrum bruker bil til og fra jobb. Det i tillegg til kundene selvsagt.

Å stadig gjøre livet surere for den stadig eldre befolkningen i og rundt Haugesund ved å tvinge dem til å sykle via høye skatter og redusert antall parkeringsplasser virker ikke som en god idé hvis en ønsker at sentrum skal bli brukt.

Politikere forutsetter nok at bilister vil endre adferd fordi det kommer en rød sykkelvei. Det er absolutt ikke sikkert. Folk misliker tvang. Uansett vil vinnere bli randsonen med store butikker, lett tilgjengelige parkeringsplasser. Ting som gjør livet lett for mennesker. Taperen vil bli oss som får livet litt vanskeligere. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags