Grønt og raust

OPPVEKST: Alle barn skal få oppleve en trygg og god oppvekst. Det er vi glade for at dette budsjettet bidrar til, skriver Kjartan Alexander Lunde og Bjørn Gunnar husby. Ill.foto: NTB scanpix

OPPVEKST: Alle barn skal få oppleve en trygg og god oppvekst. Det er vi glade for at dette budsjettet bidrar til, skriver Kjartan Alexander Lunde og Bjørn Gunnar husby. Ill.foto: NTB scanpix

Av
DEL

LeserbrevPå slutten av 2018 kom Venstre, Høyre og Frp til enighet med KrF om statsbudsjettet for 2019.

Vi er veldig fornøyde med at vi nå starter året med et statsbudsjett som er grønt, raust og sosialliberalt, som prioriterer barn og barnefamilier, tar vare på miljøet og bidrar til å skape arbeidsplasser over hele landet. Det er et budsjett for økt optimisme i næringslivet og et budsjett som tar viktige grep for fremtiden.

I budsjettavtalen har Venstre og samarbeidspartiene blant annet blitt enige om å styrke kommuneøkonomien, heve barnetrygden med 1.000 kr i året pr. barn, og å øke støtten til en rekke frivillige organisasjoner.

Vi understreker også betydningen av en nødvendig omstilling av Norge der regjeringen satser på skolen, tar vare på naturen og skaper nye arbeidsplasser.

Budsjettavtalen innebærer at den blågrønne regjeringens opprinnelige rekordsatsing på klima og miljø både nasjonalt og internasjonalt opprettholdes og på noen områder forsterkes. Det samme gjør vår satsing på fattigdomsbekjempelse spesielt rettet mot barn, og vi slår fast at Norge skal ta imot hele 3.000 kvoteflyktninger i 2019.

Norge får også en politikk som legger til rette for omstilling og flere arbeidsplasser gjennom et løft for utdanning og forskning, målrettet skattelette og satsing på innovasjon.

Å omstille norsk økonomi for å skape vekst, nye arbeidsplasser og sikre flere ben å stå på, står sentralt i regjeringens økonomiske politikk. Det er også en hovedprioritet i skatte- og avgiftspolitikken. Hensynet til bedriftenes konkurranseevne er en viktig grunn til at det nå er riktig å holde igjen på bruken av oljeinntekter.

De grepene som Venstre bidrar til å gjøre for statsbudsjettet 2019 gjør at elevene lærer mer og flere fullfører skolen, som tidlig innsats, bedre lærere og satsing på yrkesfag. Vi får en satsning på barn og unge som er ytterligere forsterket gjennom oppfylling av barnehagenormen og lærernormen.

Alle barn skal få oppleve en trygg og god oppvekst. Det er vi glade for at dette budsjettet bidrar til, samtidig som vi tar vare på miljøet og bidrar til å skape nye arbeidsplasser. Statsbudsjettet for 2019 blitt et svært godt for fremtiden som vi i Venstre er stolte av å være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags