Haugesunds nye «vennskapsby»

Blåbærgris:  Innovasjon Norge mener at det vil ta opptil flere år før kineserne får smake Blåbærgrisen til Torstveit, Foto: Torstveit gård

Blåbærgris: Innovasjon Norge mener at det vil ta opptil flere år før kineserne får smake Blåbærgrisen til Torstveit, Foto: Torstveit gård

Av
DEL

Leserbrev

Jeg leser med stor interesse at Haugesund nylig har hatt besøk av en delegasjon fra den kinesiske provinsen Guizhou. Dette som en gjenvisitt fra da ordfører, reiselivssjef og konserthussjef var på sin Kina-reise for ikke så lenge siden. Der ble det utvekslet tanker og ideer om samarbeid på mange områder. Under samtalene i Haugesund ble vel dette felles samarbeid/utvikling av reiseliv, kultur og mat videre diskutert.

En ny aktør hadde også Haugesund fått med på laget, da tidligere politiker og bonde Dagfinn Torstveit fra Vindafjord var invitert til bordet. Han ville selge blåbærgris! Innovasjon Norge mener imidlertid at det vil ta opptil flere år før kineserne får smake Blåbærgrisen til Torstveit, så vi i Norge har valgt å prioritere griseører som første eksport- produkt, og selv det er en lang vei fram, sier direktøren i Innovasjon Norge. Det sies ingen ting om det er Blåbærgris-ører.

Som en konsekvens av disse særdeles vellykkede møter i Kina og Haugesund ønsker den norske gjengen – «Gutteklubben Grei» å igjen besøke Kina allerede i november for å utveksle kultur. Da vil de også ha med Finn Lothe som skal lage «vikingmat» og der mener Torstveit at Blåbærgrisen passer inn, så da blir vel han og med på turen?

Jeg har stor sans for at byens folkevalgte søker utveksling/utvikling av områder som kan gagne byen vår, men hvis det skal bli slik at vi skal ha en «gutteklubb» som med titte mellomrom skal reise verden rundt for våre skattepenger «for å se seg om» da begynner det å bli nok» etter min mening.

Nå har vi vært på en tur til Kina og kineserne har vært en gang hos oss. Ifølge de hos oss som var på tur i Kina så «var der nok å ta fatt i». Ja da vil jeg foreslå at man begynner på de sakene som der var nok av, – før det hele blir en «utveksling av besøk til en ny vennskapsby» i Kina.

Uansett – husk å legge mobilen hjemme.

Til slutt: Hvorfor ble ikke kineserne servert «vikingmat» når de var i viking-land?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags